duminică, 13 decembrie 2009

Chiftelute de somn cu sos de patrunjel

Timp de preparare:
1 ora si 15 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
Pentru chiftelute • 750 gr cartofi, curatati s taiati cubulete • 350 gr file de somn • 300 ml lapte • 2 linguri ketchup • 1 lingura condiment de peste • sare si piper negru, dupa gust • 1 ou • 90 gr pesmet Pentru sos • 25 gr faina • 25 gr unt • 2 linguri patrunjel proaspat, tocat

Mod de preparare: 1. Se fierb cartofii in apa cu sare timp de 15 minute, pana devin moi.Dupa ce s-au fiert, se scurg, se zdrobesc si se lasa deoparte. 2. Intre timp se pune somnul intr-o tigaie , se acopera cu lapte si se fierbe inabusit 8-10 minute, pana cand carnea devine opaca.Se scoate pestele din tigaie so se pastreaza laptele pentru sos. 3. Se incalzeste cuptorul la 190ᵒC.Se indeparteaza oasele, pielea si se faramiteaza carnea pestelui.Se pune intr-un castron si se amesteca cu cartofii zdrobiti, ketchupul si condimentele.Se formeaza 8 chiftelute de peste si , optional, se dau la rece 1 ora pentru a fi mai usor de pregatit. 4. Se bate oul cu 2 linguri apa rece.Se dau chiftelutele prin ou, apoi prin pesmet, dupa care se aranjeaza pe o tava cu foaie de copt si se dau la cuptor 30-40 minute. 5. Pentru prepararea sosului,se topeste untul intr-o cratita.Se adauga faina si se lasa 1 minut, amestecand continuu.Se toarna laptele treptat, amestecand continuu, apoi se lasa sa fiarba pana cand sosul devine gros si omogen.Se asezoneaza dupa gust, apoi se adauga patrunjelul.Chiftelutele de peste se servesc cu sosul preparat.

Niciun comentariu: