vineri, 11 decembrie 2009

CHIFTELUTE DIN FILE DE PESTE

Timp de preparare:
12 ore (complexitate medie)

Ingrediente:
Pentru chiftelute -1 kg file de peste -2 linguri patrunjel tocat -2 linguri coriandru,verde,tocat -1 ardei rosu,copt -1 ardei iute -50 g franzela -1 lingura otet -1/2 lingurita chimen turcesc(pudra) -1/2 lingurita ginger(pudra) -1/2 lingurita boia -1/2 lingurita piper -1 lingurita sare -cca 200 grame masline fara os,umplute sau nu Pentru sos -1 ceapa -4 catei de usturoi -sare,piper -200 g ciuperci(conserva),sau proaspete.Se pun intregi sau jumatati -cca 100 g masline,fara os -cca150-200 ml frisca lichida

Mod de preparare: Fileul de peste,impreuna cu miezul de franzela(inmuiat in cam 6 linguri de lapte rece si stors f bine),se macina,folosind ciurul mare.Ardeiul,copt,se taie bucatele f mici.Se adauga toate ingredientele,in afara de masline;se amesteca,se lasa de seara pina a 2-a zi. A 2-a zi,se fac chiftelutele,asa:se ia cam 1 lingurita din compozitie,in mina;se face ca un disc de cca 6-7 cm,diametru;se pune in mijloc o maslina,apoi se inchide(ca galustele cu prune),se formeaza chiftelele,rotunde,cam cit o caisa.Asa se face toata compozitia;dintr-un kg de file,ies cam 45-50 de ciftelute(bile).Se prajesc f.putin;daca vi se par f. lipicioase,sau folositi un vas(in care prajiti),de care se lipesc,putin,dati-le prin faina,putin.Dupa ce se prajesc,se lasa de-o-parte,pe servetel,absorbant. Se face sosul,asa:in ulei de masline,se prajeste ceapa,taiata pestisori;se pune apoi usturoiul(taiat mic,nu zdrobit);se prajeste putin;se pun ciupercile,apoi maslinele;se prajeste putin,totul;se pune putina apa,apoi sare si piper(dupa gust). Cind da in clocot,se pun chiftelele,apoi frisca lichida si inca putina apa, daca e nevoie. Se potriveste de sare,se pune intr-o tava,se da la cuptor.Dupa ce fierbe(in cuptor),se lasa la foc mijlociu cca 20-25 minute,nu mai mult.Se serveste fierbinte,cu garnitura ce va place.Eu servesc pestele,intotdeauna cu garnitura de cartofi(facuti in diferite feluri). Timp de preparare:
12 ore (complexitate medie)

Ingrediente:
Pentru chiftelute -1 kg file de peste -2 linguri patrunjel tocat -2 linguri coriandru,verde,tocat -1 ardei rosu,copt -1 ardei iute -50 g franzela -1 lingura otet -1/2 lingurita chimen turcesc(pudra) -1/2 lingurita ginger(pudra) -1/2 lingurita boia -1/2 lingurita piper -1 lingurita sare -cca 200 grame masline fara os,umplute sau nu Pentru sos -1 ceapa -4 catei de usturoi -sare,piper -200 g ciuperci(conserva),sau proaspete.Se pun intregi sau jumatati -cca 100 g masline,fara os -cca150-200 ml frisca lichida

Mod de preparare: Fileul de peste,impreuna cu miezul de franzela(inmuiat in cam 6 linguri de lapte rece si stors f bine),se macina,folosind ciurul mare.Ardeiul,copt,se taie bucatele f mici.Se adauga toate ingredientele,in afara de masline;se amesteca,se lasa de seara pina a 2-a zi. A 2-a zi,se fac chiftelutele,asa:se ia cam 1 lingurita din compozitie,in mina;se face ca un disc de cca 6-7 cm,diametru;se pune in mijloc o maslina,apoi se inchide(ca galustele cu prune),se formeaza chiftelele,rotunde,cam cit o caisa.Asa se face toata compozitia;dintr-un kg de file,ies cam 45-50 de ciftelute(bile).Se prajesc f.putin;daca vi se par f. lipicioase,sau folositi un vas(in care prajiti),de care se lipesc,putin,dati-le prin faina,putin.Dupa ce se prajesc,se lasa de-o-parte,pe servetel,absorbant. Se face sosul,asa:in ulei de masline,se prajeste ceapa,taiata pestisori;se pune apoi usturoiul(taiat mic,nu zdrobit);se prajeste putin;se pun ciupercile,apoi maslinele;se prajeste putin,totul;se pune putina apa,apoi sare si piper(dupa gust). Cind da in clocot,se pun chiftelele,apoi frisca lichida si inca putina apa, daca e nevoie. Se potriveste de sare,se pune intr-o tava,se da la cuptor.Dupa ce fierbe(in cuptor),se lasa la foc mijlociu cca 20-25 minute,nu mai mult.Se serveste fierbinte,cu garnitura ce va place.Eu servesc pestele,intotdeauna cu garnitura de cartofi(facuti in diferite feluri).

Niciun comentariu: