miercuri, 9 decembrie 2009

Chili cu fasole colorata, rosii si porumb

Timp de preparare:
1 ora (complexitate redusa)

Ingrediente:
• 2 linguri ulei • 1 ceapa mare, tocata • 2 catei de usturoi, tocati • 1 ardei gras rosu, curatat si tocat • 1 morcov mic, curata si tocat • 1 tija de telina mica, tocata marunt • 3 linguri boia de ardei iute • 2 linguri paprika dulce • 2 lingurite oregano uscat • 1 lingurita cumin • 1 conserva (800 gr) pulpa de rosii cu sos • 1 conserva (400 gr) fasole alba, scursa si calita • 1 conserva (400 gr) fasole rosie, scursa si calita • 250 ml apa • 60 ml sos de soia • 2 lingurite amidon alimentar amestecat cu 30 ml apa • 1 conserva (300 gr) boabe de porumb

Mod de preparare: 1. Intr-o tigaie mare, se incinge uleiul la foc potrivit.Se pun ceapa, usturoiul, ardeiul gras, morcovul si telina.Se calesc 5-10 minute, pana se inmoaie.Se adauga condimentele si se calesc 1 minut. 2. Se adauga rosiile, fasolea, apa si sosul de soia.Se fierb 30 minute la foc mic, descoperite, amestecand ocazional.Se adauga amidonul si se amesteca bine.Se adauga porumbul, se mai fierb 10 minute, apoi se servesc.

Niciun comentariu: