vineri, 11 decembrie 2009

CIORBA DE FASOLE BOABE

Timp de preparare:
8 ore (complexitate redusa)

Ingrediente:
-150-200 grame de fasole boabe -2 cepe,potrivite(cca 150 g,amindoua) -morcov,telina(cca 150 g) -1/2 ardei(orice culoare) -1-2 rosii -1 lingurita cimbru uscat -leustean -vegeta -sare -zeama de lamiie

Mod de preparare: Fasolea,curatata de impuritati,se pune in apa rece;se lasa peste noapte. A 2-a zi se spala,in citeva ape si se pune la fiert,tot cu apa rece,cu o ceapa intreaga;cind fierbe se pune cam 3/4 lingurita sare.Se lasa la foc mic,semiacoperita,cam 45 minute;se scoate (si se arunca)ceapa intreaga. Cealalta ceapa(cca70 g)se taie f.marunt;morcovul(cca 70 g)si cca 1/4 telina,se rad pe razatoarea mare. Ceapa(astfel taiata) si morcovul(ras)si telina(rasa),se prajesc putin,se pun peste fasole.Se fierb toate impreuna,pina ce totul e fiert(dar nu flescait);se pun,acum,ardeiul si rosiile(fara coaja)taiate felii subtiri).Se mai pune cimbrul,niste frunze de leustean tocate,cca 1 lingurita vegeta.Se lasa sa fiarba inca cca 20 minute;se potriveste de sare;se stinge focul si se pune zeama de lamiie,dupa gust. Se serveste ca atare,sau cu smintina

Niciun comentariu: