duminică, 6 decembrie 2009

Ciorba de perisoare din carne de manzat

Timp de preparare:
1 ora si 40 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
Pentru perisoare

600g carne tocata de manzat

2 oua

1 ceapa

1lingura orez

1 lingura patrunjel proaspat tocat

1 lingura pasta de tomate

sare si piper dupa gust

1 lingura faina

Zarzavat pentru ciorba

3 morcovi

2 cepe

1 radacina pastarnac

½ telina radacina

1 cartof

2 ardei grasi,1 rosu si 1 verde

1 lingura orez

3 rosii

1l bors

1 legatura leustean proaspat

1/2 lingurita tarhon proaspat sau uscat

Mod de preparare: Se toaca carnea si se amesteca cu ceapa tocata, oua, orezul, pasta de tomate, verdeata si faina. Se framanta bine. Din acest amestec se formeaza mici perisoare care se tavalesc prin faina sa nu se desfaca la fiert.

Se pune o oala la foc cu 2-3 linguri de ulei si se adauga legumele tocate marunt (mai putin rosiile care se pun la foc dupa ce a fiert zarzavatul) si se lasa sa se caleasca cateva minute, se adauga cam 3-4 l de apa. Cand legumele aproape au fiert se adauga orezul si rosiile date pe razatoare, se potriveste de sare si piper. Apoi adaugam perisoarele, se mai lasa sa fiarba 20-30 de minute sa fiarba perisoarele, apoi se adauga borsul si se mai lasa sa fiarba 10 minute, apoi punem leusteanul tocat si tarhonul. Cine doreste poate adauga si zdrente de ou. Se serveste cu smantana.

Niciun comentariu: