miercuri, 9 decembrie 2009

Ciuperci umplute cu garnitura de hrisca

Timp de preparare:
1 ora si 30 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:

10 bucati ciuperci proaspete
1/2 ceapa
5 linguri ulei
2 lingurite zarzavat pentru ciorba
1 lingurita sos iute
1 lingurita faina
sare, cimbru

Sos:
2 linguri margarina
1 lingura faina
2 catei de usturoi
1+1/2 ceasca supa de legume
sare, piper, rozmarin, foaie de dafin

Hrisca:
1 cescuta hrisca
sare, piper, foaie de dafin
o lingura zarzavat de ciorba
o ligura pasta de tomate
3 linguri ulei



Mod de preparare:

Spal ciupercile, scot coditele separat. Asez ciupercile intr-un vas de Yena uns cu ulei. Calesc ceapa, adaug coditele taiate marunt, zarzavatul si sosul iute, faina. Condimentez, umplu ciupercile cu aceasta compozitie.
Pregatesc sosul: Topesc margarina, adaug faina, usturoiul, omogenizez, condimentez, adaug supa. Las sa se lege sosul, apoi il torn peste ciuperci. Dau vasul la cuptor pentru 35-40 minute.
Hrisca se lasa la muiat 2-3 ore, apoi se fierbe o parte de hrisca si 5 parti apa cu putina sare. Fierbe aproximativ 30 minute, pana scade apa. Incorporez cu zarzavatul, uleiul, condimentele. Las pe foc 5 minute mestecand mereu.

Niciun comentariu: