marți, 8 decembrie 2009

Cizma umpluta cu darurile mosului Nicolae

Timp de preparare:
2 ore (complexitate medie)

Ingrediente:

Pentru aluat
•4 oua intregi
•4 albusuri
•200 gr zahar
•2 lingurite esenta de vanilie
•1 praf de sare
•200 gr faina
•1 plic praf de copt
•100 gr bomboane M&Ms
Pentru umplutura si decor
•200 gr Nutella (crema de ciocolata cu alune)
•pasta de jeleu



Mod de preparare:

1.Se incalzeste cuptorul la 200C.Se unge cu grasime si se tapeteaza cu faina o tava in forma dreptunghiulara lunga/cilindrica.
2.Pentru aluat, se bat ouale intregi cu zaharul si sarea pana se obtine o crema deschisa la culoare.Intr-un vas se bat albusurile spuma.Intr-un alt vas, se amesteca faina cu praful de copt si se inglobeaza in amestecul cu oua intregi, amestecand usor.Se inglobeaza in amestec albusurile batute spuma, amestecandu-se usor, pentru a nu iesi aerul.Se inglobeaza bomboanele si se toarna compozitia obtinuta in tava pregatita.Se da aluatul la copt 30-40 minute, se scoate din forma,apoi se lasa sa se raceasca complet.
3.Pentru asamblare, se taie aprox. ½ din bucata de aluat.O jumatate se taie felii, iar cealalta jumatate se taie in jumatate, pe orizontala.Se unge o jumatate cu o parte din Nutella si se lipeste de cealalta jumatate.Se imbraca aceasta bucata in pasta de jeleu colorata –aceasta va fi corpul cizmei.Pentru baza cizmei, se lipesc cu Nutella intre ele cateva felii din cealata bucata de aluat.Se imbraca si baza cizmei in pasta de jeleu colorata, lasand unul din capete neacoperite.Se scobeste putin capatul neacoperit.Pe un platou, se aseaza in picioare corpul cizmei, iar la jos se aseaza baza.Se umple cizma cu bunatati, in locul scobit, si se decoreaza dupa fanteziea fiecaruia.

Niciun comentariu: