marți, 22 decembrie 2009

Clatite cu pere caramelizate

Ingrediente 100 g faina
75 g zahar
125 ml lapte
2 oua
60 g unt
sare
2 linguri suc de lamaie
40 g migdale
2 pere
frunzulite proaspete de menta

Mod de preparare:
Cum se prepara blatul:
Se amesteca intr-un castron faina, un praf de sare, 1 lingura de zahar, laptele, 125 ml apa, ouale;
Se lasa 10 min sa se linisteasca;
Cum se prepara perele caramelizate:
Se spala perele, se sterg bine, se taie in sferturi si se inlatura samburii;
Se taie, apoi, feliute si se stropesc cu suc de lamaie, ca sa nu se oxideze;
Se topeste o jumatate din cantitatea de unt intr-o tigaie, se fac 4 clatite si se lasa la cuptor pentru a se pastra calde;
Se topeste restul de unt in alta tigaie si se adauga feliutele de pere si migdale;
Se calesc putin, se presara peste ele restul de zahar si se amesteca pana la caramelizare.

Mod de servire:
Se aseaza clatitele pe farfurii, se umple cu pere si se orneaza cu menta.

trimisa de Vilvoi Robert Gabriel

Niciun comentariu: