duminică, 13 decembrie 2009

Clatite umplute, aromate cu ierburi amestecate

Timp de preparare:
1 ora (complexitate redusa)

Ingrediente:
Pentru clatite • 100 gr faina • 2 oua • 200 ml lapte • 100 ml apa minerala • 2 linguri ierburi amestecate (rozmarin,thymus,busuioc,majoran,patrunjel,oregano) • 1 lingura ulei, plus pentru prajit • Un praf de sare Pentru umplutura • Ketchup • 80 gr branza topita • 1 conserva (de 300 gr) boabe de porumb, scurse • 8 felii de parizer • 8 felii de sunca • 1 rosie, taiata felii

Mod de preparare: Pentru clatite 1. Amesteca faina cu sarea.Adauga ouale, 50 ml lapte si 1 lingura ulei si amesteca bine.Amestecand, adauga incet apa minerala si laptele ramas, pana vei obtine un aluat subtire si omgen (daca are cocoloase, atunci da-l prin strecuratoare).Adauga ierburile si amesteca.Lasa aluatul sa stea 30 minute la rece. 2. Incinge o tigaie la foc potrivit, apoi adauga 1 lingurita ulei(se va adauga cate 1 lingurita de ulei inainte de a praji fiecare clatita).Toarna un polonic mic de aluat pentru fiecare clatita.Prajeste clatitele 2-3 minute pe fiecare parte, pana devin aurii. Pentru umplutura 1. Incalzeste cuptorul la 200°C.Aseaza o clatita pe o farfurie.Unge-ocu 1 lingurita ketchup si 1 lingurita branza topita.Apoi aseaza 1 felie de parizer si una de sunca.Deasupra pune 2 linguri boabe de porumb, apoi mai pune cate 1 lingurita ketchup si 1 lingurita branza topita.Impatura clatita in forma de patrat si aseaz-o cu partea impaturita in jos intr-un vas termorezistent.Repeta procedura cu clatitele ramase. 2. Dupa ce ai pus toate clatitele in vas, aseaza cate o felie de rosie deasupra fiecareia, apoi decoreaza-le cu branza topita.Da clatitele la cuptor 10-15 minute, apoi serveste-le.

Niciun comentariu: