marți, 8 decembrie 2009

Conchiglie umplute si gratinate

Timp de preparare:
1 ora si 20 minute (complexitate medie)

Ingrediente:
500g paste conchiglie(scoici) 300g ricotta sau branza de vaci 1ceapa 1 morcov 1 bat de telina 300g piept de pui 100g sottilette 60g parmezan 2-3 linguri smantana 450g suc de rosii

Mod de preparare: Se fierbe pasta se amesteca cu ulei de masline si se da deoparte; Pregatim sucul de carne,calim ceapa tocata pestisori,cu morcovul ras si batul de telina tocat marunt,le stingem cu un fir de vin alb cam 1\2 pahar,evaporam si adaudam pieptul de pui taiat feliute subtiri, amestecam si coacem bine dupa care adaugam sucul de rosii,fierbem bine,potrivit de sare si piper; Branza o amestecam cu jumatate din parmezan,smantana,adaugam sare si piper,dupa care umplem scoicile cu compozitia obtinuta; Ungem o tav cu sosul de carne-rosii,asezam un strat de scoici umplute,un alt strat de suc,urmeaza celalalt de pasta si un altul de suc,parmezan presarat ,iar ca ultimul strat felii de sottilette; Gratinam 20 minute in cuptorul cald 200°C dupa care le servim;

Niciun comentariu: