sâmbătă, 5 decembrie 2009

Coq au vin de pui cu dovleac si mere

Timp de preparare:
1 ora si 10 minute (complexitate medie)

Ingrediente:
1 pui (1-1,2 kg)
300 g dovleac
2 dovlecei
2 mere
1 morcov
2 peperoni
2 rosii
4 felii subtiri de slanina
1 capatana usturoi
cateva fire de patrunjel
4 linguri ulei
250 ml vin alb sau roze
2 linguri ketchup
sare, piper, curry, cimbru, paprika

Mod de preparare: Se spala puiul si se taie pe spate, apoi se desface cu pieptul si pulpele in mijloc. Se condimenteaza si se pune intr-o tava in care se adauga uleiul, 300 ml apa, dovleceii feliati, dovleacul curatat de coaja si seminte taiat cubulete, morcovul curatat si feliat si merele taiate bucati. Adaugati peperoni taiati feliute subtiri, ketchup, acoperiti pieptul si pulpele cu cate o felie de slanina si dati tava la cuptor, la foc mediu, 30 de minute.
Scoateti tava din cuptor, adaugati usturoiul curatat si feliat, vinul, apoi acoperiti carnea cu felii de rosii. Daca trebuie mai condimentati si adaugati cateva frunze de patrunjel. Dati tava la cuptor pentru inca 20 de minute la foc mic, avand grija sa stropiti din cand in cand puiul cu zeama din tava pana se rumeneste frumos.
Aranjati pe farfurii bucati de carne cu legume, felii de mar, slaninuta rumenita si sos din tava, garnisiti cu feliile de rosii si frunze de patrunjel.
Pofta buna.

Niciun comentariu: