vineri, 4 decembrie 2009

Tort ALEX

Timp de preparare:
1 ora si 40 minute (complexitate medie)

Ingrediente:
12 oua
15 linguri zahar
12 linguri apa
12 linguri faina
1 praf de copt
1/2 l frisca Milli
1 gem capsuni
1 gem caise
250 g rahat colorat
100 g stafide
1 crema vanilie Dr Oetker
400 ml lapte
2 banane
3 kiwi
4 clementine
200 g nuca
200 g unt de arahide
gum paste mix pt trandafiri
colorant albastru natural

Mod de preparare: Se fac 4 rulade , fiecare din 3 oua, 3 linguri zahar, 3 linguri faina , 3 linguri apa si praful de copt.( galbenusurile se amesteca cu zaharul pina isi dubleaza volumul , apoi se adauga apa, faina, praful de copt si albusurile spuma)
Fiecare rulada se pune in tava captusita cu foaie de copt unsa cu putin unt si se da in cuptorul dinainte incalzit la 185 grade.
Dupa ce s-a copt, asa fierbinte se ruleaza in hartia de copt si un prosop si se lasa sa se raceasca.
Dupa ce s-au copt toate 4 ruladele si s-au racit se ung doua cu gem de capsuni si doua cu gem de caise.Se ruleaza si se lasa pina adoua zi la rece.
Se feliaza ruladele.
Intr-o cratita tapetata cu folie de aluminiu se captusesc peretii cu felii de rulade.se pune 1/2 din crema facuta astfel:
- se prepara crema de vanilie si se amesteca cu untul de arahide.
- rahatul se taie cubulete ,se da prin zahar praf si se adauga la crema
- nucile prajite se rup cu mana si se adauga la crema
- stafidele tinute in rom o ora se adauga si ele la crema.
Dupa ce s-a umplut jumatate de tort asezam peste crema banane, kiwi si clementine.
Punem inca un rand de rulade apoi cealalta jumatate de crema.
Ultimul rand va fi tot de rulade.
Capetele foliei le tragem peste ultimul rand de rulade, punem o farfurie si pe ea o greutate si dam tortul la rece pentru 4-5 ore.
Se prepara frisca. In jumatate punem 3 picaturi de colorant natural albastru cu care vom orna tortul dupa imaginatia fiecareia.
Trandafirii i-am facut din gum paste in care la jumatatea pastei am adaugat 3 picuri colorant albastru.
Se lasa tortul la rece cateva ceasuri apoi se poate felia.
Pofta mare !

Niciun comentariu: