duminică, 13 decembrie 2009

Crema de vanilie cu ciocolata si banane caramelizate

Timp de preparare:
1 ora si 30 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
Baza de ciocolata • 2 linguri unt • 50 gr ciocolata amaruie, taiata in bucati mari • 50 ml cappuccino (optional) • 1 ½ lingura miere • 90 gr zahar • 50 gr cacao • un praf de sare • 70 ml smantana • 1 lingurita esenta de vanilie Crema de vanilie • 500 ml frisca lichida • 1 pastaie de vanilie • 6 galbenusuri • 90 gr zahar • 30 ml rom Bananele • 2-3 banane • 3 linguri rom • 50 gr zahar

Mod de preparare: 1. Pentru baza de ciocolata, topeste untul cu ciocolata la bain-marie .Adauga la ciocolata cappuccino, mierea, zaharul, cacaoa si sarea si amesteca bine.Adauga smantana si vanilia si continua sa amesteci pana cand zaharul s-a dizolvat.Toarna sosul de ciocolata intr-o tava mai adanca. 2. Incalzeste cuptorul la 180ᵒC.Pentru crema de vanilie, pune intr-o cratita frisca impreuna cu semintele rase si pastaia de vanilie si lasa-le sa fiarba usor.Intr-un bol bate galbenusurile cu zahar si rom.Pune bolul peste o cratita cu apa ce fierbe si amesteca repede pana ce ouale si-au dublat volumul s-au ingrosat putin.Ia bolul de la caldura.Indeparteaza pastaia de vanilie din frisca apoi toarn-o incet peste galbenusuri, amestecand continuu.Pune bolul din nou peste cratita cu apa, si cu o lingura de lemn, amesteca pe foc mediu pana ce amestecul s-a ingrosat si acopera spatele lingurii.Ia amestecul de pe foc si strecoara-l.Toarna-l peste sosul de ciocolata din tava. Da totul la copt la bain-marie pentru 50-60 minute.Dupa ce s-a copt, lasa prajitura sa se raceasca, apoi da-o la rece cel putin 3 ore. 3. Taie bananele in lungime si aseaza-le peste prajitura racita.Stropeste bananele cu rom si presara zahar deasupra. Caramelizeaza zaharul cu o torta sau da prajitura in cuptorul incins timp de 2 minute.

Niciun comentariu: