luni, 14 decembrie 2009

Curcan fript cu portocale

Timp de preparare:
45-50 minu (complexitate redusa)

Ingrediente:
Cantitate : 4 portii • 500 gr piept de curcan, fara piele si os • 1 lingura ulei • 4 cepe verzi, tocate • Sare si piper negru • 4 linguri branza proaspata Pentru marinata • 3 portocale • 2 lingurite miere • 2 lingurie mustar cu boabe • 1 esalota, tocata marunt

Mod de preparare: 1. Pentru marinata, se curate o portocala de coaja si pielitele albe si se taie rondele, apoi rondelele se taie in cate 4 bucati si se pun deoparte.Se stoarce sucul de la 2 portocale intr-un castron.Se adauga mierea, mustarul si esalota si se amesteca. 2. Se taie carnea in fasii subtiri si se adauga in marinata,avand grija sa fie acoperite toate bucatile cu sos.Se pune un capac si se lasa la marinat la rece 15 minute. 3. Se incalzeste uleiul intr-o tigaie mare.Se pun fasiile de curcan la prajit pana se rumenesc, aprox.10 minute.Se scoate carnea si se pune deopsrte.Se adauga in tigaie ceapa si se prajeste 2 minute.La sfarsit se repune toata carnea in tigaie, se sareaza si se pipereaza , se toarna restul de marinata si se da intr-un clocot.Se ia de pe foc, se adauga 4 linguri branza proaspata si se amesteca.Se serveste cu bucatele de portocala.
      

Niciun comentariu: