sâmbătă, 12 decembrie 2009

Desert surpriza

Timp de preparare:
30 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
•100 gr orez
•1 pastaie de vanilie, taiata pe lungime
•1 baton de scortisoara
•4 lingurite gem de trandafiri
•4 cubulete de ciocolata alba cu cappuccino
•sirop de ciocolata, gem, miere, pudra de cacao, scortisoara etc. , pentru servire (otional)

Mod de preparare: 1.Se pune apa la fiert intr-o cratita mica.De adauga orezul impreuna cu batonul de scortisoara si pastaia de vanilie si se lasa sa fiarba pana se inmoaie.
2.Se pune cate 1 lingurita gem de trandafiri la baza a 4 forme individuale.
3.Se strecoara orezul si se imparte in formele pregatite astfel : se pune cate 1-2 linguri orez in fiecare forma si se intinde pe peretii si la baza acesteia.Se pune in centru un cubulet de ciocolata si se acopera cu 1-2 linguri orez, apasand usor.
4.Se lasa sa stea 10-15 minute, apoi se rastoarna pe farfurie, se decoreaza dupa dorinta si se seerveste.

Niciun comentariu: