joi, 10 decembrie 2009

Dulceata de soc

Timp de preparare:
1 ora si 30 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
1 kg zahar 200 ml apa 1 lamaie 2 pliculete zahar vanilat o farfurie adanca cu bobite de soc (foarte coapte)

Mod de preparare: Se pune la foc apa cu zaharul. Spalam bobitele de soc si le punem la scurs intr-o strecuratoare. Cand s-a topit zaharul, punem bobitele de soc, coaja de la o lamaie, zaharul vanilat si cateva picaturi de zeama de lamaie. Se fierbe la foc mic o jumatate de ora. Este recomandat sa se faca dulceata intr-un vas mai inalt pentru ca face spuma. Se pune fierbinte in borcane. Se inchid borcanele si se intorc cu capacul in jos. Se lasa la racit acoperite cu un prosop pana a doua zi.

Un comentariu:

Anonim spunea...

si farfuria aia cat de mare sa fie?...
mai bine puneai gramajul!