duminică, 6 decembrie 2009

Fasole verde si telina cu sos dulce-acrisor

Timp de preparare:
10 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
• 250 gr telina, taiata betisoare si fiarta 10-15 minute
• 300 gr fasole verde, fiarta 10-15 minute
Pentru sos
• 1 lingura ulei de nuca
• 1 lingurita ulei de masline
• 1 ardei iute, curata de seminye si tocat marunt
• 4 catei de usuroi, tocati mare
• 1 lingura ghimbir macinat
• 2 linguri miere
• 2 linguri sos de soia
• 5 linguri otet balsamic

Mod de preparare: 1. Pentru sos, se incalzesc cele 2 uleiuri intr-o tigaie, se adauga ardeiul iute, usturoiul si ghimbirul si se prajesc la flacara puternica pana devin uosr maronii, dar sa nu se arda.Se adauga mierea, sosul de soia si otetul si se lasa sa fiarba 2-3 minute.
2. Se amesteca sosul cu legumele si se lasa sa stea 1-2 ore.Se serveste la temperatura camerei.

Niciun comentariu: