joi, 10 decembrie 2009

Fettuccini

Timp de preparare:
2 ore (complexitate redusa)

Ingrediente:
-500 g macaroane,speciale pt mincarea asta
-2 piepti de pui,fara os si piele,taiati julien(fisii)
-dovlecei,cca 300 g(taiati tot julien)
-1ceapa ,taiata marunt
-cca 300 ml frisca lichida
-1 conserva ciuperci
-mozarela,cca 150 g
-piper zdrobit,nu macinat
-nucsoara
-sare
-busuioc tocat

Mod de preparare: Macaroanele se fierb,normal,Pieptul de pui se prajeste si se pune de-o parte;la fel si dovlecelul.
Intr-o tigaie mai adinca,se pune ulei de masline(putin);
cind e fierbinte se pune ceapa;cind ceapa e aurie,se pun ciupercile(felii);se pune frisca lichida si apa sa se formeze un sos.Daca vrem ca sosul sa nu fie f.gras,punem mai multa apa(eu asa fac);potrivim sosul de sare;punem(dupa gust),nucsoara,piper zdrobit,busuioc.
Se pun la sfirsit macaroanele,pieptul de pui si dovlecelul.Mestecam usor(cu miinile,e mai bine).
Se pune,totul,intr-o tava;se pune mozarela rasa.
Se da tava la cuptor,pentru a se infierbinta mincarea si pt. a se topi brinza.Nu mai mult.
Se serveste fierbinte

Niciun comentariu: