duminică, 13 decembrie 2009

Gem de piersici si nectarine cu cafea

Timp de preparare:
15 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
• 500 gr nectarine, spalate, curatate de samburi si taiate cubulete • 500 gr piersici, spalate, curatatede samburi si taiate cubulete • 250 ml cafea gata preparata • 1 plic (25gr) gelfix extra 2:1 • coaja rasa de la 1 portocala • sucul de la 1 lamaie • 500 gr zahar

Mod de preparare: 1. Intr-o cratita,se pun fructele, cafeaua, coaja rasa de portocala si sucul de lamaie. 2. Intr-un vas, se amesteca plicul de gelfix cu 2 linguri zahar, apoi se toarna peste fructele din cratita si se amesteca bine.Se pune la foc potrivit amestecand continuu, pana la fierbere. 3. Se adauga restul de zahar si se amesteca pana ce compozitia ajunge din nou la fierbere.Din acest moment, amestecand continuu, se tine la fiert 3-5 minute.Se inlatura spuma, daca este necesar. 4. Se ia de pe foc si se toarna in borcane uscate.Borcanele se sigileaza, se intorc si se lasa 5 minute sa se sprijine pe capac.Pentru a verifica daca gemul se intareste, imediat dupa ce amestecul a fiert cele 3-5 minute, inainte de a-l turna in borcane, se pun 2 linguri de gem pe o farfurie.In scurt timp se va vedea daca dupa racire gemul s-a intarit.Daca nu se inatreste, atunci se adauga ½ lingurita sare de lamaie, se amesteca bine si se fierbe 1-2 minute.

Niciun comentariu: