duminică, 13 decembrie 2009

Gem de prune aromat cu scortisoara

Timp de preparare:
1 ora (complexitate redusa)

Ingrediente:
• 900 gr prune, injumatatite si curatate de samburi • 900 gr zahar • 1 baton de scrtisoara • 1 lingurita unt

Mod de preparare: 1. Pune prunele si batonul de scortisoara intr-o cratita mare, pe foc, impreuna cu 150 ml apa si lasa-le sa dea intr-un clocot. 2. Da focul mai mic si lasa prunele sa fiarba usor 30-40 minute, pana se inmoaie. 3. Adauga zaharul, amesteca usor si gateste pe foc mic pana cand zaharul s-a dizolvat.Mareste focul si lasa fructele sa fiarba rapid 10 minute,amestecand usor pentru a nu zdrobi fructele. 4. Ia cratita de pe foc, inlatura spuma formata la suprafata, apoi adauga untul si amesteca, pentru a dizolva orice spuma ramasa.Lasa gemul sa stea 15 minute, toarna-l in borcane sterilizate, apoi inchide borcanele.

Niciun comentariu: