duminică, 13 decembrie 2009

Ghiveci cu ciuperci si cartofi dulci

Timp de preparare:
45 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
• 450 gr mix de ciuperci
• 1 lingura ulei de nuci
• 200 gr ceapa, tocata
• 500 gr cartofi dulci, decojiti si taiati cuburi
• 2 linguri sos de soia
• 700 ml bullion de legume
• sare si piper negru
• 2 linguri tarhon, tocat

Mod de preparare: 1. Se incalzeste uleiul de nuci intr-o cratita mare, se adauga ceapa si se caleste la foc iute 5 minute, sau pana cand devine sticloasa. Se adauga ciupercile si se caleste totul 1 minut.
2. Se adauga cartofii dulci, sosul de soia si bulionul de legume. Se da in clocot, se reduce focul la minim si se fierbe, fara capac, 30-40 minute, pana cand cartofii s-au inmuiat si o mare parte din lichid s-a evaporat. Se amesteca din cand in cand.
3. Se asezoneaza cu sare si piper si se inglobeaza tarhonul, apoi se serveste.

Niciun comentariu: