miercuri, 9 decembrie 2009

Gnocchi cu sos de rosii

Timp de preparare:
40 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
100 gr faina,100 gr apa,sare Cantitatea de faina trebuie sa fie egala cu cantitatea de apa. Calculam 100 gr faina de persoana, deci daca facem gnocchi pentru 2 persoane punem 200 gr faina si 200 gr apa, daca facem pentru 3 persoane, 300 gr faina si 300 gr apa si tot asa.

Mod de preparare: Punem apa pe foc impreuna cu sarea iar in momentul in care incepe sa fiarba adaugam toata faina si amestecam pentru cateva secunde. Rasturnam aluatul pe un fund de lemn, si cat este cald il framantati pana obtineti un aluat compact pe care il invelim si il lasam cam 10-15 minute sa se odihneasca. In acest timp aluatul va deveni un pic mai moale si mai pufos. Dupa perioada de odihna formam din biluta un rulou, din care taiem bucatele mai mici pe care le transformam in cordoane subtiri, (pudram daca e nevoie cu putina faina) si pe care le taiem in bucatele de 2 cm.Eu am folosit taietorul pentru oua ca sa pot face niste striatii pe ei(am luat fiecare cordon de aluat si l-am plimbat in sus si-n jos pe lamele subtiri ale taietorului de oua). In mod normal se rasucesc pe dintii unei furculite dar eu n-am reusit sa le dau de cap asa. Daca doriti faceti-i doar simpli, formati carnaciori mici din aluat. Se pune o oala cu apa si sare pe foc iar in momentul in care incepe sa fiarba punem toti gnocchi in apa. Cand se ridica la suprafata ii luam cu o supiera si ii adaugam in sosul pe care l-am pregatit deja. Eu am facut un sos de rosii(de casa). Puteti face ce sos va place: de ciuperci, de legume, bechamel, de usturoi, de marar, de carne... Pentru sosul de rosii am decojit 6 rosii, am curatat 2 catei de usturoi si o ceapa mica. Am taiat ceapa marunt, usturoiul l-am zdrobit si le-a calit cateva secunde in ulei. Am adaugat apoi si rosiile decojite si taiate cubulete si am fiert sosul cam 10 minute pana s-a ingrosat putin. L-am turnat peste gnocchi si gata!

Niciun comentariu: