miercuri, 9 decembrie 2009

Gogosi cu ciocolata

Timp de preparare:
1 ora si 45 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
200g iaurt 100 ml lapte 50 ml apa calda 25g drojdie 100g zahar 2 oua 100 ml ulei 1 praf sare faina cat cuprinde (circa 500g) ciocolata (de menaj daca se poate) 300 ml ulei pentru prajit 100g zahat pudra cu aroma de vanilie

Mod de preparare: Faci maiaua din 50 ml apa calda, drojdie, 1 lingurita zahar si putina faina. Bati ouale cu zaharul si sarea. Intr-un castron, cerni faina si incorporezi treptat maiaua, iaurtul, laptele, ouale. Continui sa incorporezi faina pana obtii un aluat elastic. Il framanti 15-20 minute, cu mainile unse cu ulei,adaugand astel intreaga cantitate. Lasi aluatu sa creasca 45-50 minute la cald. Intinzi pe planseta o foaie de 1 cm. Tai cercuri cu un pahar. Pe jumatate din ele pui ciocolata taiata cubulete, le acoperi cu cele ramase si le presezi usor marginile sa se lipeasca.Prajesti gogosile in ulei incins la foc mic. Le scoti si le presari cu zahar. Pofta buna!

Niciun comentariu: