marți, 8 decembrie 2009

Gratin de paste cu cartofi si bacon

Timp de preparare:
40 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
200g bacon taiat cubulete 4-5 cartofi 400g beschamela pregatita 100g cascaval sau parmezan 1 pachet mozzarella un varf cutit curry 100g smantana 500g pasta unt cam20g

Mod de preparare: Cartofii se spala si se curata de coaja,dupa care ii taiem cuburi mici; In beschamela pregatita dar calda adaugam praful de cury,dupa care omogenizam bine; Punem pastele la fiert,in apa fiarta cu sare,separat fierbem cartofii ,dar fara sa-i faramam,ii scurgem si ii punem la calit in unt topit ,impreuna cu baconul Le calim,dupa care adaugam smantana si le dam deoparte; Pastele fierte si scurse le amestecam cu sosul pregatit mai sus dupa care trecem la asamblare; Ungem o tava cu putina beschamela,adaugam un strat de paste,dupa care un alt strat de beschamela si unul de paste,iar ultimul strat de beschamela ,parmezan sau cascaval ras si felii de mozzarella;Saram pepam introducem la cuptor cam 25-30 minute dupa care se poate servii! -pofta buna!

Niciun comentariu: