duminică, 13 decembrie 2009

Inghetata de caramel

Timp de preparare:
30 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
•2 lingurite esenta de vanilie
•250 ml lapte
•200 ml frisca lichida
•100 gr lapte condensat
•5 galbenusuri
•150 gr zahar brun
•50 ml apa
•sos de ciocolata optional

Mod de preparare: 1. Se amesteca intr-o cratita vanilia, laptele, frisca si laptele condensat, apoi se pun pe foc potrivit si se lasa pana ce dau intr-un clocot.
2. Intre timp se amesteca galbenusurile cu 50 gr zahar brun. Se toarna in galbenusuri, putin cate putin, amestecul din cratita ce a dat in clocot, amestecandu-se continuu. Se pune compozitia obtinuta inapoi in cratita si se lasa pe foc potrivit pana incepe sa se ingroasa destul cat sa acopere spatele lingurii de lemn. Nu se lasa sa fiarba pentru ca altfel se va taia.
3. Din 100 gr zahar brun ramas se face un sirop caramel cu 50 ml apa, apoi se lasa sa se raceasca 10-15 minute.
4. Se adauga siropul caramel in compozitia cu galbenusuri si se amesteca bine. Se pune compozitia obtinuta la congelator pentru 3 ore, apoi se scoate si se amesteca.Se repeta acesta operatiune de inca 2 ori, apoi se serveste.
5.Optional, se aduaga sos de ciocolata la ultima amestecare a inghetatei.

Niciun comentariu: