sâmbătă, 12 decembrie 2009

Lasagna cu legume, pasta de rosii si zacusca cu vinete

Timp de preparare:
1 ora (complexitate redusa)

Ingrediente:
• 400 gr pasta de rosii • 250 gr zacusca cu vinete • 200 gr foi de lasagna cu spanac, fierte • 200 gr smantana • 40 gr branza topita sau cascaval ras Pentru stratul de legume • 2 linguri ulei • 1 ceapa, tocata • 2 catei de usturoi, tocati • 1 ardei gras rosu, taiat cubulete • 2 vinete, taiate cubulete • 4 rosii, taiate cubulete • sare si piper

Mod de preparare: 1. Pentru legume, incinge uleiul intr-o tigaie mare.Pune toate legumele in tigaie si caleste-le pana se vor inmuia, amestecandu-le din cand in cand, 20-30 minute.Asezoneaza-le dupa gust si pune-le deoparte. 2. Incalzeste cuptorul la 190ᵒC.Intr-un vas termorezistent pune un strat de amestec cu legume preparat, apoi unul de pasta de rosii, apoi unul de paste.Urmeaza apoi inca un strat de legume, toata zacusca si un strat de paste.In final se pune restul de legume, restul de pasta de rosii si paste.Se toarna deasupra smantana si se pune branza topita sau cascavalul ras.Se acopera cu folie de aluminiu si se da la copt 30 minute apoi se serveste.

Niciun comentariu: