duminică, 13 decembrie 2009

Mancare de vita cu legume

Timp de preparare:
1 ora (complexitate redusa)

Ingrediente:
• 200 gr muschi de vita • 450 gr cartofi, curatati si taiati cubulete • 2 morcovi, taiati in 4 pe lungime si apoi cubulete • 2 linguri ulei de masline, plus pentru uns • 1 ceapa rosie, tocata • 2 catei de usturoi, tocati • 200 gr boabe de porumb • Sare si piper, dupa gust

Mod de preparare: 1. Se unge carnea cu putin ulei, apoi se frige pe gratar, pana s-a facut atat dupa cum se doreste.Se taie cubulete si se pune deoaparte. 2. Se fierb cartofii intr-o oala cu apa clocotita pana cand sunt aropate fierti.Se adauga morcovii si se mai fierb 5-10 minute.Se scurg si se pun deoparte. 3. Se incinge o tigaie, apoi se adauga 1 lingura ulei.Se caleste ceapa impreuna cu usturoiul, amestecand des aprox. 7 minute, pana cand ceapa devine sticloasa. 4. Se mareste flacara, se adauga 1 lingura ulei ramas, apoi se adauga cartofii, morcovii, boabele de porumb.Se asezoneaza dupa gust si se prajesc, amestecand din cand in cand, aprox. 10 minute pana cand incep sa formeze o crusta la baza. 5. Se adauga carnea si se preseaza mancarea la baza astfel incat sa se lege.Se mai prajeste totul 5-10 minute, pana cand crusta de la baza se rumeneste.Se serveste fierbinte.

Niciun comentariu: