luni, 14 decembrie 2009

Marmelada de portocale

Timp de preparare:
aprox. 6 o (complexitate medie)

Ingrediente:
• 700 gr portocale • sucul de la 1 lamaie • 1 kg zahar

Mod de preparare: 1. Pune portocalele, sucul de lamaie si 1 l apa intr-o cratita, asa incat apa sa acopere portocalele.Lasa apa sa dea in clocot, apoi redu focul si las-o sa fiarba usor pentru aprox. 2 ore, sau pana cand coaja de portocala va putea fi intepata usor cu fuculita. 2. Incalzeste zaharul, in cuptor, la temperatura mica.Scoate portocalele din lichid si las-le sa se raceasca atata timp pana ce le vei putea tine in mana.Cand s-au racit destul taie-le in jumatate si scoate-le miezul, adaugandu-l in lichidul ce au fiert portocalele.Pune lichidul cu miez de portocale la fiert timp de 6 minute, apoi strecoara lichidul intr-un bol, presand pulpa de portocale cu o lingiura de metal. 3. Toarna lichidul inapoi in cratita.Taie coaja de portocala in fasii subtiri, cu un cutit ascutit.Adauga fasiile de coaja in lichidul din cratita, adaugand si zaharul cald.Amesteca-le pe foc mic, pana ce zaharul s-a dizolvat, aprox.10 minute, dupa care lasa-le sa fiarba timp de 1h 30 minute - 2h, pana ce se leaga. 4. Ia cratita de pe foc si inlatura spuma de pe suprafata.Lasa marmelada sa se raceasca 20 minute in cratita, apoi pune-o in borcane curate si sigileaza-le.

Niciun comentariu: