luni, 14 decembrie 2009

Mascarpone Charlotte

Timp de preparare:
1 ora si 30 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
• 6 oua • 1 ceasca zahar • 1 ceasca faina • ¼ lingurita praf de copt • ¼ lingurita sare • ½ ceasca unt sau margarina, topit(a) • 1 lingurita esenta de vanilie • 2 linguri zahar, incalzit cu 2 linguri apa, pentru un sirop simplu Umplutura • 100 gr ciocolata alba, taiata in bucati • 100 gr ciocolata cu lapte, taiata in bucati • 3 galbenusuri • 2/3 ceasca zahar • ¼ ceasca coniac • 3 linguri vin alb • 1 ½ ceasca branza mascarpone • ½ ceasca alune, nuci macinate sau migdale feliate, usor prajite

Mod de preparare: 1. Incalzeste cuptorul la 180° si aseaza foaie de copt intr-o tava rotunda de 23 cm.Nu unge cu ulei baza sau marginile. 2. Incalzeste ouale in coaja in apa fierbinte.Bate cu mixerul ouale cu zaharul timp de 15 minute pana ce aproape isi tripleaza volulmul si isi pastreaza forma cand ridici mixerul. 3. Cerne faina cu praful de copt si sarea.Cu mixerul la viteza mica, adauga faina in oua si amesteca-le timp de 30 secunde.Amesteca untul/margarina cu vanilia si adauga-le in oua ca si faina. 4. Pune aluatul obtinut in tava pregatita si coace-l timp de 30-40 minute, pana ce aluatul sare inapoi daca este presat usor cu degetul. 5. Dupa ce s-a racit, taie-l orizontal si pune partea de jos in tava ale carei margini au fost unse cu unt si acoperite cu foaie de copt.Periaza-l cu siropul simplu.(cealalta parte de sus a aluatului poate fi inghetata si folosita intr-o alta zi) Umplutura 1. Topeste ciocolata alba si cea cu lapte in boluri diferite. 2. Amesteca impreuna galbenusurile, zaharul, coniacul si vinul alb.Amesteca-le peste o cratita cu apa ce fierbe pana ce va lasa o urma.Imparte amestecul cu galbenusuri in cele 2 boluri cu ciocolata si amesteca. 3. Imparte branza, egal, in cele 2 boluri si amesteca bine.Amestecul va fi lucios si moale.Daca nu va fi asa atunci pune-l peste o cratita cu apa ce fierbe si amesteca-l usor – ar trebui sa devina moale. 4. Pune bulgari de umplutura cu cioclata alba peste aluatul din tava, repeta cu cel cu ciocolata cu lapte, umpland spatile goale.Folosind un bat de metal, roteste cele doua culori impreuna.Raceste-l pentru cel putin 4 ore. Pentru asamblare 1. Inlatura tava si foaia de copt.Aranjeaza pe marginile tortului alune sau nuci prajite si macinate sau migdale feliate.Tine-l la frigider usor infasurat in folie de plastic pana ce este gata de servit.

Niciun comentariu: