duminică, 13 decembrie 2009

Melcisiori

Timp de preparare:
1h 15 minu (complexitate redusa)

Ingrediente:
Pentru blatul de vanilie • 5 oua • 125 gr zahar pudra • 125 gr faina • 1 pliculet zahar vanilat • 1 lingurita praf de copt • sucul de la ½ lamaie • gem, Nutella, pentru umplutura • unt, pentru uns tava • bombonele si zahar pudra, pentru décor Pentru blatul de ciocolata • 5 oua • 125 gr zahar pudra • 100 gr faina • 25 gr cacao • 1 lingurita scortisoara • 1 lingurita praf de copt • sucul de la ½ lamaie • gem, Nutella, pentru umplutura • unt, pentru uns tava • bombonele si zahar pudra, pentru décor

Mod de preparare: Pentru blatul de vanilie 1. Se incalzeste cuptorul la 180ᵒC. 2. Se bat albusurile spuma , se adauga zaharul pudra si se bate din nou.Se adauga galbenusurile, faina, zaharul vanilat, praful de copt si sucul de la ½ lamaie, apoi se amesteca pana la omogenizare. 3. Se toarna compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina.Se coace blatul aprox. 30 minute.Se scoate din cuptor si, cu grija, se scoate blatul din tava.Dupa ce s-a racit putin, se unge cu gem sau Nutella si se ruleaza, apoi se lasa la rece 30 minute. 4. Se taie ruloul in felii de 3-4 cm grosime.Se desface cate un capat al fiecarei bucati astfel incat unul sa fie mai mare decat celalalt. Pe capatul mai mic, care este capul mecului, se pun bombonele pentru ochi si pentru coarne.Se pun melcisiorii pe un platou si se presara cu zahar pudra si bombonele. Pentru blatul de ciocolata 1. Se incalzeste cuptorul la 180ᵒC. 2. Se bat albusurile spuma , se adauga zaharul pudra si se bate din nou.Se adauga galbenusurile, faina, cacaoa, scortisoara, praful de copt si sucul de la ½ lamaie, apoi se amesteca pana la omogenizare. 3. Se toarna compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina.Se coace blatul aprox. 30 minute.Se scoate din cuptor si, cu grija, se scoate blatul din tava.Dupa ce s-a racit putin, se unge cu gem sau Nutella si se ruleaza, apoi se lasa la rece 30 minute. 4. Se taie ruloul in felii de 3-4 cm grosime.Se desface cate un capat al fiecarei bucati astfel incat unul sa fie mai mare decat celalalt. Pe capatul mai mic, care este capul mecului, se pun bombonele pentru ochi si pentru coarne.Se pun melcisiorii pe un platou si se presara cu zahar pudra si bombonele.

Niciun comentariu: