duminică, 13 decembrie 2009

Mini cremwursti in aluat

Timp de preparare:
45 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
• 2-3 linguri ulei • 280 ml lapte • 3 oua • sare si piper, dupa gust • 160 gr faina, cernuta • 4-6 cremwursti, taiati in cate 2-3 parti (depinde de marimea unui cremwursti) • ketchup, pentru servire

Mod de preparare: 1. Incalzeste cuptorul la 180ᵒC.Pune cate ½ lingurita ulei la baza fiecarui loc dintr-o tava de 12 briose.Aseaza tava de briose pe o alta tava de copt. 2. Pune faina intr-un vas, treptat toarna laptele, amestecand continuu, apoi adauga ouale, sare si piper si mixeaza-le bine pana se formeaza un aluat moale, fara cocoloase. 3. Aseaza tava de briose in cuptor si las-o cateva minute sau pana cand uleiul de la baza s-a incins.Ia tava din cuptor, si, rapid, umple locurile cu aluatul preparat, umpland 2/3 din fiecare loc.Aseaza un mini cremwursti in fiecare si da totul la copt 20-25 minute pana ce aluatul s-a rumenit, a crescut si s-a facut crocant.Serveste preparatul cu ketchup.

Niciun comentariu: