luni, 14 decembrie 2009

Mini-placinte cu carne de pui, ceapa si tarhon

Timp de preparare:
1 ora (complexitate redusa)

Ingrediente:
Cantitate : 4 portii • 375 gr aluat foietaj • ulei de masline • 2 pulpe de pui + 2 piepti de pui, taiate in cubulete • 3 tije de ceapa verde, tocata, sau 16 cepe mici, 12 lasate intregi, 4 tocate • 1 lingura otet • 125 ml vin alb • 200 gr smantana grasa • 1 lingurita faina de malai amestecata cu 1 lingura apa • 2 lingurite frunze uscate si maruntite de tarhon

Mod de preparare: 1. Incalzeste cuptorul la 200ºC.Taie 4 cercuri din aluat, atat de mari incat sa acopere gura a 4 boluri mici termorezistente, dar sa fie mai mari cu 1-2 cm decat bolurile.Pastreaza-le la frigider. 2. Incalzeste 2 linguri ulei intr-o tigaie.Condimenteaza puiul, prajeste-l putin pe toate partile, scoate-l din tigaie si pune-l deoparte.Adauga ceapa si prajeste-o pana ce devine aurie, aprox.8 minute.Adauga otetul, redu focul la jumatate, si adauga puiul, vinul, smantana, amestecul cu faina de malai si tarhonul.Prajeste-le timp de 5 minute.Imparte acest amestec in cele 4 boluri.Uda gura bolurilor cu apa si aseaza cercurile de aluat deasupra, apansandu-le la margini.Fa o mica taieteura in centrul fiecarui cerc pentru a lasa aburii sa iasa in timpul coacerii.Pune-le la copt 20-30 minute, pana ce aluatul devine auriu-maroniu.Lasa placintelele sa se raceasca 5 minute inainte de a le servi.

Niciun comentariu: