duminică, 13 decembrie 2009

Minitorturi personalizate

Timp de preparare:
1 ora + ti (complexitate medie)

Ingrediente:
Pentru piscotul de vanilie

•150 gr unt, la temperatura camerei
•150 gr zahar
•175 gr faina
•1 pliculet praf de copt
•un praf de sare
•3 oua
•1 lingurita esenta de vanile ( sau orice alte arome doriti )

Pentru piscotul de ciocolata

•150 gr unt, la temperatura camerei
•150 gr zahar
•160 gr faina + 15 gr cacao
•1 pliculet praf de copt
•un praf de sare
•3 oua
•1 lingurita scortisoara ( sau orice alte arome doriti )

Mod de preparare: 1.Se incalzeste cuptorul la 180⁰C.Se amesteca untul cu zaharul pana se obtine o crema, se adauga faina, praful de copt si sarea, se amesteca, apoi se adauga ouale si esenta de vanilie si se amesteca totul pana se obtine o compozitie cremoasa. Se aseaza intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu foaie de copt si se da la cuptor pentru 18-20 minute, pana creste si se rumenste.

2.Se repeta procedura pentru piscotul de ciocolata.

3.Dupa ce s-au racit ambele piscoturi, se imparte fiecare in 6 patrate egale (sau se pot taia mai mici/mari, in functie de marimea dorita)

4.Pentru a face un minitort, se aseaza un patrat de piscot pe o farfurie, se unge cu gem, dulceata sau crema de vanilie/ ciocolata, iar deasupra se aseaza cel de-al 2-lea blat. Se unge intreg minitortul cu gem si se imbraca cu o foaie de pasta de zahar.

Se aseaza figurinele deasupra.

Niciun comentariu: