joi, 10 decembrie 2009

Musaca de cartofi piure (specific arabesc)

Timp de preparare:
2 ore (complexitate redusa)

Ingrediente:

- 1 kg cartofi,
- o ceapa,
- 4-5 linguri de ulei de masline,
- cca 250 carne (vitel, porc, pasare),
- 1/4 legatura de patrunjel,
- cca 3 linguri de iaurt,
- sare, piper, nucsoara.



Mod de preparare:

Cartofii se fierb in coaja, apoi se curata si se zdrobesc, se amesteca, apoi, cu cca. 2 linguri ulei de masline, se pune sare, piper, nucsoara, dupa gust.
Se mesteca bine, se lasa la racit.
Pentru carne se face asa: se prajeste o ceapa in 2-3 linguri de ulei de masline. Se pune, apoi, carnea macinata (prin ciurul mare). Cand carnea e albicioasa, se pune piper si nucsoara (dupa gust). Se acopera si se lasa la foc mic cca 30 minute.
Se potriveste de sare si se pune patrunjelul tocat.
O tava, se unge cu foarte putin ulei, se pune, apoi jumatate din cantitatea de cartofi. Peste ei se pune carnea, apoi, cealalta jumatate de cartofi. Deasupra se ung, cu mina, cu iaurt. Se da la cuptor la foc mediu cca. 30 minute.
Se scoate din cuptor si se lasa cca. 20 minute sa se odihneasca putin, se taie bucati si se serveste cu salate, muraturi.

Niciun comentariu: