sâmbătă, 5 decembrie 2009

Musaca

Timp de preparare:
1 ora si 30 minute (complexitate medie)

Ingrediente:
Ingrediente: 1 vinata, 1 ceapa, 500 g cartofi , 500g carne tocata, 1 cana de sos de rosii, sare, piper, ulei de floarea soarelui.

Mod de preparare: Curatam cartofii si ii taiem cubulete si pregatim un piure. Curatam vanata ca in poza si o taiem felii pe care le saram si le lasam 15-20 minute sa lase toata amareala. Intre timp taiem ceapa fin si o calim intr-o tigaie cu putin ulei pentru 5 minute. Adaugam si carnea tocata si o calim impreuna cu ceapa inca 10-15 minute. La sfarsit adaugam si cateva linguri de sos de rosii si putin piper. Prajim feliile de vanata, trecute in prealabil prin faina alba, intr-o tigaie cu ulei. Luam un vas rezistent pentru cuptor si asamblam musacaua. Ungem cu putin ulei si cateva linguri de sos de rosii dupa care facem un strat de piure, apoi un strat de carne si terminam cu un strat de vinete prajite. Adaugam sosul de rosii ramas si bagam la cuptor 30 de minute la 160° .Semananca imediat pentru e delicioasa....pofta buna

Niciun comentariu: