duminică, 13 decembrie 2009

Muschi de vita la gratar cu ceapa, usturoi si cartofi copti in coaja

Timp de preparare:
1 ora si 30 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
• 500 gr ceapa, tocata mare • 2 capatani de usturoi, curatate • 8 cartofi de marime mica sau medie, spalati • 3 linguri ulei de masline • 1 lingurita otet • 2 linguri patrunjel proaspat tocat • Sare si piper negru • 4 felii de muschi (aprox. 125 gr fiecare) • 1 lingura sos Worcestershire

Mod de preparare: 1. Se incalzeste cuptorul la 200°C.Se pun ceapa, usturoiul si cartofii intr-o tava de cuptor.Se stropesc cu 1 lingura ulei de masline, se acopera cu o folie de aluminiu si se dau la cuptor 1h – 1h 15 minute, pana devin moi. 2. Dupa ce legumele s-au facut, se pun intr-un castron si se amesteca cu 1 lingura ulei de masline, otet si patrunjel tocat, apoi se sareaza si pipereaza dupa gust. 3. Se incalzeste o tigaie tip gratar la flacara puternica.Se indeparteaza portiunile de grasime de pe carne.Feliile se freaca cu 1 lingura ulei de masline si sos Worcestershire.Se sareaza si pipereaza dupa gust, apoi se prajesc pe gratar pe fiecare parte, pana s-au facut.Se servesc cu legumele copte.

Niciun comentariu: