miercuri, 9 decembrie 2009

Orez cu ciuperci

Timp de preparare:
30 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
Ingrediente:250 g orez, 100g ciperci in conserva, 1 ceapa, 50ml vin alb, 1 cub vegetal,20g unt, 20 g parmezan, sare, piper, ulei de masline

Mod de preparare: Preparare: Intr-o cratita incinsa cu putin ulei distuim ceapa tocata marunt. Dupa 5 minute adaugam orezul si il prajim putin(1 minut), dupa care il stingem cu vinul alb. Lasam sa se evapore alcoolul si adaugam ciupercile taiate marunt.Adaugam apa si cubul vegetal si continuam sa fierbem orezul pentru circa 15 minute. Apa se adauga cate putina si se mesteca.Dupa 15 minute cand orezul nostru este "al dente" se amesteca cu untul si parmezanul devenind cremos....un pic de patrunjel si pofta buna

Niciun comentariu: