duminică, 13 decembrie 2009

Orez cu lapte cremos si crocant

Timp de preparare:
1 ora (complexitate redusa)

Ingrediente:
• 100 gr orez cu bobul rotund • 600 ml lapte • 170 gr lapte condensat • 2 batoane de scortisoara • 2 lingurite esenta de portocale (vanilie sau rom) • 100 gr zahar • 2 lingurite scortisoara macinata

Mod de preparare: 1. Se pun 500 ml lapte la fiert impreuna cu 2 batoane de scortisoara.Dupa ce a dat in clocot, se stinge focul, se acopera si se lasa 10-15 minute sa infuzeze. 2. Se scot batoanele de scortisoara si se adauga lapetele condensat si orezul.Se fierbe totul la foc mic, amestecand din cand in cand, pana orezul s-a umflat, 30-40 minute. 3. Se ia cratita de pe foc si se adauga esenta.Se imparte orezul in boluri mai mici. 4. Se caramelizeaza 100 gr zahar.Se toarna zahar caramelizat peste fiecare portie de orez, apoi se presara cu scortisoara macinata si se serveste.

Niciun comentariu: