duminică, 13 decembrie 2009

Pachetele cu branza

Timp de preparare:
1 ora (complexitate redusa)

Ingrediente:
Pentru clatite • 50 gr faina • 1 ou • 100 ml lapte • 50 ml apa minerala • 1 lingura ierburi amestecate (rozmarin,thymus,busuioc,majoran,patrunjel,oregano) • ½ lingura ulei, plus pentru prajit • Un praf de sare Pentru umplutura • 2 linguri mustar • 2 linguri ketchup • 70 gr pasta de rosii • 100 gr branza topita • 6 linguri boabe de porumb (din conserva) • ½ lingurita piper negru

Mod de preparare: Pentru clatite 1. Amesteca faina cu sarea.Adauga ouale, 50 ml lapte si 1 lingura ulei si amesteca bine.Amestecand, adauga incet apa minerala si laptele ramas, pana vei obtine un aluat subtire si omgen (daca are cocoloase, atunci da-l prin strecuratoare).Adauga ierburile si amesteca.Lasa aluatul sa stea 30 minute la rece. 2. Incinge o tigaie la foc potrivit, apoi adauga 1 lingurita ulei(se va adauga cate 1 lingurita de ulei inainte de a praji fiecare clatita).Toarna un polonic mic de aluat pentru fiecare clatita.Prajeste clatitele 2-3 minute pe fiecare parte, pana devin aurii. Pentru umplutura 1. Incalzeste cuptorul la 200°C .Amesteca toate ingredientele, apoi imaprte compozitia obtinuta in centrul celor 4 clatite.Prinde fiecare clatita ca un saculet, legand-o cu diferite fire de ierburi (sau ata), dar nu se strange prea tare, pentru a nu rupe clatita. 2. Se pun pachetelele intr-un vas termorezistent si se dau la cuptor 10-15 minute, apoi se servesc.

Niciun comentariu: