duminică, 6 decembrie 2009

Parfait de ficat de pui cu stafide si vin dulce

Timp de preparare:
30 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
50 gr stafide
30 ml vin dulce
50 gr unt
400 gr ficatei de pui, curatati si spalati
1 catel de usturoi, tocat
1 lingura tarhon maruntit
70 ml smantana
sare si piper negru

Mod de preparare: Pune stafidele si vinul intr-un bol si da-le la cuptorul cu microunde, la putere maxima, timp de 3 minute.Intre timp, topeste untul intr-o tigaie si prajeste ficateii de pui impreuna cu usturoiul, tarhon si un praf mare de piper negru macinat, aprox.4 minute pe fiecare parte.
Pune toata compozitia din tigaie, cu tot cu lichidul format, intr-un blender.Mixeaza compozitia pana se obtine o pasta fina.Adauga smantana si 2 linguri din vinul de la stafide, asezoneaza cu sare si mixeaza din nou pana la omogenizare.
Unge cu ulei 4 x 100 ml vase.Imparte stafidele la baza celor 4 vase, iar deasupra imparte amestecul cu ficat.Acopera vasele cu folie si da-le la rece pentru 1 ora.
Pentru servire, scoate cu grija parfait-urile din vase rasturnandu-le pe farfurii si serveste-le alaturi de paine prajita si frunze de salata.

Niciun comentariu: