sâmbătă, 5 decembrie 2009

Paste cu sos de post

Timp de preparare:
40 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
250 g spaghete fara ou (se pot folosi orice fel de paste care nu contin ou)

300 g ciuperci conservate la borcan sau ciuperci proaspete

200 g cascaval vegetal forma (este singurul care nu contine proteina din lapte)

un ardei gras,capia sau gogosar

2 linguri patrunjel verde tocat

o ceapa

4-5 catei de usturoi

2 rosii

suc de rosii, pasta de tomate, ketchup dupa gust

ulei de masline

Mod de preparare: Spaghetele se fierb in apa rece cu putina sare si o lingura de ulei.

Intotdeauna pastele se fierb fara capac si dupa ce se scurg de apa in care au fiert nu se mai clatesc cu apa rece.

Dupa ce spaghetele au fiert, acestea se scurg de apa in care au fiert si se aseaza intr-un castron,platou sau cratita...

Pentru servire puteti amesteca spaghetele direct cu sosul sau sa adaugati sosul direct in farfurie.



Ceapa si ciupercile se inabusa bine in 3-4 linguri ulei de masline ,se adauga ardeiul gras,rosiile taiate cubulete,usturoiul tocat marunt,100 g cascaval taiat cubulete (restul de 100g cascaval se pastreaza pentru servire), sucul de rosii,pasta de tomate sau bulionul dupa gust. Se potriveste de sare, piper, condimente si se adauga patrunjelul tocat marunt. Daca sosul este prea gros se mai adauga putina apa fiarta in sos.

Niciun comentariu: