luni, 14 decembrie 2009

Paste cu susan si carne de pui

Timp de preparare:
30-40 minu (complexitate redusa)

Ingrediente:
Cantitate : 4-6 portii • 300-400 gr paste Linguini sau Spaghetti • 1 lingura seminte de susan • 2 linguri ulei • 250 gr carne de pui maruntita • 125 ml apa • 4 linguri unt de arahide • 1 lingura sos de soia • 1 lingura otet din vin alb • 1 lingura miere • 1 lingura ulei de susan sau nuci • 1 varf de cutit de boia iute • 1 ceapa verde, tocata

Mod de preparare: 1. Se clocotesc 4 l de apa intr-o oala mare si se sareaza.Se fierb pastele, pana cand s-au fragezit, dar nu s-au inmuiat de tot. 2. Intre timp, se rumenesc semintele de susan intr-o tigaie, la foc potrivit, agitand mereu tigaia.Apoi se toarna intr-un vas mic si se incinge 2 linguri ulei in aceeasi tigaie.Se prajeste carnea in tigaie 3-6 minute, amestecand din cand in cand.Se ia de pe foc. 3. Se incalzesc 125 ml apa si se amesteca cu untul de arahide intr-un bol.Se adauga sosul de soia, otetul, mierea, uleiul de susan/nuci si boiaua si se amesteca.Se toaca ceapa marunt. 4. Se scurg bine pastele si se amesteca bine cu sosul de arahide.Se adauga bucatelele de carne si se amesteca.Se aseaza pastele intr-un castron si se presara semintele de susan si se decoreaza cu ceapa tocata.

Niciun comentariu: