marți, 8 decembrie 2009

Paste

Timp de preparare:
2 ore (complexitate redusa)

Ingrediente:
400 gr paste 500 gr carne tocata amestec 2 cepe mici 2 ardei grasi 200 ml suc de rosii 5 rosii 2 oua 4 felii cas de oi 100 gr branza afumata sare si piper

Mod de preparare: Pastele le-am pus la fiert in apa clocotita cu sare. Le-am lasat cat sa se inmoaie putin si apoi le-am scos in sita la scurs. Ceapa am taiat-o marunt si am pus-o in ulei de masline la calit, cu putina sare si un varf de cutit de zahar. Am adaugat si ardeii grasi taiati cubulete. Am lasat sa forfoteasca cam 15 minute si apoi am stins cu sucul de rosii. Carnea tocata am dat-o la foc in putin ulei incins, cu putina sare si piper. Cele 5 rosii le-am taiat felii groase 1 cm. Intr-un vas termorezistent uns cu unt/margarina, am asezat un strat de felii de rosii, un strat de paste, jumatate din ceapa cu ardei, jumatate din carnea tocata, 2 felii de cas de oi si ceva condimente. Apoi am pus iarasi un strat de paste, restul de carne tocata, ceapa si ardeii, restul de cas de oi, 3 - 4 felii de rosii. Am batut oualele si le-am turnat deasupra si apoi am imprastiat un strat de branzica afumata data pe razatoare. Am lasat totul la cuptor pentru 70 minute.

Niciun comentariu: