duminică, 13 decembrie 2009

Peste cu cartofi prajiti

Timp de preparare:
45 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
Pentru cartofii prajiti • 650 gr cartofi, decojiti • 1 lingura ulei • 1 albus • sare si piper Pentru peste • 4 fileuri de cod sau pangasius, cam 125 gr fiecare • 4 linguri maioneza • 50 gr pesmet • 1 lingura unt, topit • 1 lingura parmezan, ras • 1 lingura patrunjel, tocat • 1 lingura tarhon, tocat • sare si piper negru sau condiment de peste • frunze de patrunjel proaspat si felii de lamaie, pentru ornat

Mod de preparare: 1. Se incalzeste cuptorul la 200ᵒC.Se pune apa la fiert intr-un vas. 2. Se pun cartofii intr-o cratita, se acopera cu apa fiarta si se lasa sa stea acoperiti 5 minute.Se scurg si se usuca pe servetele de hartie.Se taie fiecare cartof pe lungime, in felii groase de 2 cm, care la randul lor se taie in 2 sau in 3. 3. Se unge o tava cu putin ulei.Se bate albusul spuma, apoi se adauga sare si piper dupa gust si se amesteca.Se toarna albusul peste cartofi si se amesteca bine.Se pun cartofii in tava si se dau la cuptor 35 minute, avand grija sa fie intorsi si pe cealalta parte. 4. Intre timp, se prepara pestele.Se unge cu putin ulei o tava care nu lipeste.Se pun fileurile de peste cu pielea in jos.Se intinde cate o 1 lingura de maioneza peste fiecare fileu. 5. Se amesteca pesmetul cu untul, parmezanul, verdeturile si se sareaza si pipereaza dupa gust.Se intinde acest amestec pe fiecare fileu de peste, presandu-l usor. 6. Se coace la cuptor, cat mai sus, in ultimele 10-15 minute de coacere ale cartofilor.Pentru a servi, se impart fileurile si cartofii in 4 farfurii si se orneaza cu frunze de patrunjel proaspat si felii de lamaie.

Niciun comentariu: