duminică, 13 decembrie 2009

Peste cu ghimbir si sos caramel

Timp de preparare:
aprox,. 1 (complexitate redusa)

Ingrediente:
Cantitate : 4 portii • 4 fileuri de pangasius ( sau orice peste cu carnea alba), circa 750 gr • 3-4 linguri ulei de nuci • 2 lingurite ghimbir macinat • 2 lingurite condiment pentru peste • 200 ml apa • 70 gr zahar brun • 2 linguri seminte de susan • 2 lingurite ulei de nuci • sucul si coaja rasa de la o lamaie • frunze de patrunjel, pentru ornate • rondele de ardei iute, pentru ornate • orez fiert, pentru servit

Mod de preparare: 1. Se fierbe zaharul in 50 ml apa, la foc mic, timp de 10-15 minute, amestecand continuu, pana capata o culoare a caramelului.Se ia amestecul de pe foc si se dilueaza cu 2 linguri apa. 2. Se incinge 3-4 linguri ulei de nuci intr-un wok sau tigaie mare, la foc mediu.Se condimenteaza fileurile de peste cu ghimbir macinat si se prajesc in tigaie cate 3 minute pe fiecare parte. 3. Intre timp se prajesc semintele de susan 1-2 minute, intr-o tigaie mica fara ulei.Cand incep sa se rumeneasca, se ia de pe foc si se pun deoparte. 4. Se adauga in tigaia cu pestele sosul de peste, siropul de zahar, 2 lingurite ulei de nuci, sucul si coaja rasa de la lamaia, 150 ml apa si se lasa toate ingredientele sa fiarba aprox. 10 minute, fara a acoperi tigaie-ul. 5. Se ia tigaia de pe foc, se aranjeaza fileurile de peste pe farfurii si se presara peste ele semintele prajite de susan.Se orneaza preparatul si se serveste cu orez fiert.

Niciun comentariu: