luni, 14 decembrie 2009

Peste in stil mediteraneean

Timp de preparare:
aprox. 1 o (complexitate redusa)

Ingrediente:
: 2 lingurite ulei de masline, 1 lingura vin alb sec sau bulion, 2 tije de telina (tocate fin), 1 catel de usturoi (tocat fin), 150 gr ceapa rosie (tocata fin), 600 gr rosii prunisoara, 1 lamaie (taiata in felii subtiri), 1 lingura piure de rosii, 1 lingurita zahar (optional), 4 felii de carne de peste (cum ar fi ton, somon, de aprox.125 gr fiecare), 3 crengute de rozmarin proaspat, 1 lingura oregano uscat, sare si piper negru

Mod de preparare: Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si se prajesc 5-6 minute, amestecand frecvent, pana cand s-au inmuiat toate.Se toaca rosiile in bucati mari (se pot si decoji).Se adauga zaharul, daca este nevoie (depinde cat de acide sunt rosiile).Se dau intr-un clocot apoi se lasa sa fiarba incet 2-3 minute, pana cand rosiile s-au inmuiat.Se aranjeaza pestele pe un singur strat, iar deasupra se pune amestecul de legume.Se pun crengutele de rozmarin, se presara oregano si se condimenteaza dupa gust.Se acopera cratita cu un capac si se lasa sa fiarba incet 10-15 minute, astfel incat carnea sa nu se faramiteze.Se stropeste ocazional cu sosul din cratita.Se poate servi alaturi de orez sau paine crocanta impreuna cu salata verde.

Niciun comentariu: