luni, 14 decembrie 2009

Placinta aromata cu carne, caise si cartofi

Timp de preparare:
3 ore si 30 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
Cantitate : 4 portii • 500 gr carne tocata • 1 ceapa, tocata • un praf de ghimbir macinat • 1 catel de usturoi, tocat • ½ lingura chimen • 1 lingura scortisoara macinata • un praf de chilli • ½ lingura ulei de masline • 3 rosii mari, tocate • 1 lingura piure de rosii • ½ lingura miere • 225 ml supa de carne • 100 gr caise uscate, tocate • putin coriandru • 1 ceapa rosie, tocata Pentru cartofi • 1 ¼ kg cartofi, curatati si taiati cubulete • 25 gr unt • lapte

Mod de preparare: 1. Prajeste carne tocata intr-o tigaie mare (aici nu vei avea nevoie de ulei).Dupa ce s-a prajit, pune carnea intr-un vas si toarna excesul de grasime din tigaie, apoi sterge-o cu un servetel de bucatarie.Amesteca ceapa, ghimbirul, usturoiul si condimentele impreuna , intr-un blender, pana ce s-au maruntit (poti adauga putina apa daca crezi ca e necesar).Pune acest amestec impreuna cu uleiul de masline in tigaia unde s-a prajit carnea tocata.Prajeste-le la foc potrivit timp de 5-6 minute, pana ce ceapa s-a inmuiat, iar aroma ingredientelor incepe sa se simta. 2. Pune carnea tocata inapoi in tigaie si adauga rosiile tocate, piureul de rosii, mierea si supa de carne.Lasa-le sa dea in clocot, apoi acopera tigaia si lasa-le sa fiarba la foc mic timp de 1 ora, aduagand caisele uscate dupa 30 minute.Carnea si caisele ar trebui sa se fi inmuait, iar sosul sa se fi ingrosat.Ia tigaia de pe foc, adauga coriandru, amesteca si asezoneaza totul, dupa gust. 3. Intre timp ce carnea fierbe, pregateste cartofii.Fierbe cartofii in apa cu sare timp de 15 minute, pana ce s-au inmuiat.Apoi scurge-i bine de apa si fa-i piure cu 25 gr unt, asezonandu-i si adaugand lapte, pana ce vei obtine un piure de cartofi cremos. 4. Incalzeste cupotrul la 200⁰C.Aseaza amestecul cu carne intr-un vas mare termorezistent, iar deasupra pune piureul de cartofi.Pune totul la copt pentru 40 minute – 1 ora, pana ce cartofii incep sa devina maronii.Optional, se pot presara deasupra seminte de chimen prajite.

Niciun comentariu: