luni, 14 decembrie 2009

Placinta cu mere traditionala

Timp de preparare:
2 ore (complexitate redusa)

Ingrediente:
Aluatul • 2 ½ cesti faina • ½ lingurita sare fina • ½ lingurita praf de copt • 200 gr unt sau margarina Rama • 2 linguri zeama de lamaie • 6-10 linguri apa rece, depinde de cat ai nevoie Umplutura • 8 cesti mere decojite si feliate • ¾ ceasca zahar • ½ ceasca zahar brun • 2 linguri faina • 1 lingura zeama de lamaie • 1 lingurita coaja de lamaie, rasa fin • 1 lingurita scortisoara • ¼ lingurita nucsoara • 1 lingura unt sau margarina • 1 ou amestecat cu 2 linguri apa rece, pentru periere • zahar, pentru presarare

Mod de preparare: Aluatul 1. Amesteca faina cu sarea si praful de copt.Adauga untul/margarina si amesteca pana ce se formeaza bucati. 2. Adauga zeama de lamaie si apa si amesteca pana ce se formeaza aluatul.Formeaza-l intr-un disc, infasoara-l in folie de plastic si pune-l la frigider pentru 30 minute. Umplutura 1. Amesteca toate ingredientele impreuna, cu exceptia untului. 2. Incalzeste cuptorul la 200°. 3. Pe o suprafata data cu faina, ruleaza jumatate de aluat pana ce ajunge la grosimea de 1 cm.Pudreaza baza unei tavi de placinte de 23 cm cu putina faina si aseaza aluatul rulat in ea.Umple aluatul cu mere si pune deasupra o bucatica de unt/margarina. 4. Ruleaza jumatatea ramasa de aluat si aseaza-l peste mere. Taie marginile ce atarna si fa o gaura in centrul placintei pentru a lasa aburii sa iasa.Periaza aluatul cu ou amestecat cu apa si presara-l cu putin zahar. 5. Coace placinta timp de 10 minute, redu caldura cuptorului la 190°, si coace-o aprox. 40 minute, pana ce umplutura face bule.Lasa placinta sa se raceasca cu cel putin 1 ora inainte de a o taia.

Niciun comentariu: