duminică, 13 decembrie 2009

Porc cu ceapa carmelizata

Timp de preparare:
30 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
• 350 gr ceapa curatata • 200 gr muschi file de porc • piper • sare • 20 gr unt • 2 lingurite zahar brun pudra • 50 ml supa de pui • ½ lingurita rozmarin macinat • ½ lingurita cimbru tocat • 1 lingurita otet

Mod de preparare: 1. Se taie fiecare ceapa in 6 bucati.Se pipereaza si se sareaza carnea dupa gust. 2. Se unge o tigaie cu putin ulei de masline.Se adauga 10 gr unt care se topeste la foc potrivit.Se prajeste carnea 3-5 minute pe fiecare parte pana se rumenste.Se aseaza pe o farfurie. 3. Se topeste restul de unt.Se caleste ceapa cu 1 lingurita zahar, aprox. 8 minute sau pana cand devine aurie si s-a caramelizat.Se amesteca des, desfacand bucatile de ceapa pe masura ce se prajesc.Se adauga supa si se fierbe aprox. 2 minute sau pana cand se evapora lichidul. 4. Se inglobeaza rozmarinul, cimbrul si restul de zahar.Se pune din nou carnea in tigaie si se stropeste cu otet.Se mai prajeste 4 minute sau pana cand zeama lasata de carne se limpezeste. 5. In loc de porc se poate folosi piept de pui sau curcan.

Niciun comentariu: