sâmbătă, 12 decembrie 2009

Porc cu lapte

Timp de preparare:
2 ore si 30 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
• 400 gr muschi de porc • 6 catei de usturoi, curatati • sare si piper • 1 lingur unt • 1 ceapa, curatata si tocata mare • 1 morcov, curatat si tocat mare • 2 lingurite frunze de rozmarin • 1 foaie de dafin • 500 ml lapte • 1 lingurita amidon alimentar amestecat cu 2-3 linguri apa rece • patrunjel tocat, pentru décor

Mod de preparare: 1. Fa in muschiul de porc 6 taieturi, nu prea mari, si introdu in fiecare taietura cate un catel de usturoi.Pune carnea la rece si las-o sa stea cateva ore sau peste noapte.Apoi freaca carnea cu sare si piper.Incalzeste cuptorul la 160ᵒC. 2. Topeste untul intr-o tigaie si prajeste carnea pana se rumeneste usor pe toate partile.Adauga ceapa, morcovii, rozmarinul, foaia de dafin si laptele.Lasa amestecul sa dea intr-un clocot.Transfera amestecul intr-un vas termorezistent si da totul la cuptor 2h, pana legumele si carnea se vor inmuia, intorcand carnea cel putin o data. 3. Scoate carnea din vas, infasoara-o in folie de aluminiu pentru a se pastra calda, si pune-o deoparte.Strecoara lichidul din vas, amesteca-l cu amidonul cu apa si pune-l la fiert intr-o cratita pana se va ingrosa.Asezoneaza sosul dupa gust. 4. Taie carnea felii si aseaz-o pe farfuria de servire.Toarna deasupra sosul, presara cu patrunjel tocat si serveste.

Niciun comentariu: